Kuuntele 70-luvun hittejä!

Jos soittolista ei toimi, voit avata sen erilliseltä sivulta. Linkki.

 

Lainauksia

Musiikkimuistoja 1970-luvulta

”Sain ensimmäisen mankan vuonna 1972, kasetteina oli Abba ja Hurriganes. Autossa mökkimatkoilla kuunneltiin Finhits kasetteja kun äiti kuului Fazerin musiikkikerhoon ja äidin kasetteja vai kuuli autossa…”

 

”Musiikki oli sitä mitä isosiskot halusivat kuunnella. Koulussa laulettiin silloisesta laulukirjasta.”

 

”Armi ja Danny oli kova juttu jossain vaiheessa. Minulla oli paljon omia lastenlevyjä joita ahkerasti kuuntelin. Isä oli musikaalinen ja soitti paljon kitaraa. Päähän jäi monen tuon ajan iskelmän sanat. Olin kova laulamaan.”

 

”Pihalla laulettiin iskelmiä muiden lasten kanssa. En osannut niitä mutten paljastanut sitä.”

 

”Bay city rollers, suomi-iskelmät, sex pistols, Pelle miljoona, Match box, Gene Vincent, Grease-elokuvan kappaleet. Koulussa piti laulaa Oolannin sodat ym. kappaleet aina vaan uudelleen…vieläkin osaan ne ulkoa.”

 

”Varhaisteininä tv alkoi pänniä, paitsi Levyraati. Musafriikkiys alkoi ja parkkeerasin radion ääreen, jossa Jake Nymanin, Heikki Harman ja Mikael Wiikin ohjelmat tulivat tärkeiksi, vähän myöhemmin tietenkin Rockradio.”

 

”10-vuotiaana hurahdin Alice Cooperiin ja Kissiin, seuraavana vuonna Queeniin ja Genesikseen. Sille tielle jäätiin.”

 

”Äidin kanssa laulettiin ”kansakoulun laulukirjasta” äidille tutut lastenlaulut. Isoäiti opetti ”Partisaanivalssin” ja keksin lauluja myös itse.”

 

”Kuuntelin lähes teini-ikään asti lastenlauluja. Pop musiikki tuli elämääni vasta joskus12-vuotiaana. (80-luvulla). Tarhassa leikittiin laululeikkejä: Prinsessa Ruusunen, yms.”

 

”Lasten lauluja. Mustan kissan tango oli suosikki. Radiosta mm. Georg Malmstenin laulut. Lisäksi 60-luvun hitit tuli opittua isosiskon myötä ?.”

 

 

 

Sivuston toteutus: Big Vision | Kuvitus: Päivi Arenius | Hosted by Planeetta